19 July 2010

1st impression belajar AKAUN

Kegembiraan terserlah =p

Venue : Dalam bilik
Rommate : Semua tgh tidoq dgn lena
Time : 1.30am
Date : 19/7/.2010

Salam readers =]

Tick tock tick tock
Kejap je dah hari isnin
Masa bputar begitu cepat sehingga tak sedar
Lia kat UiTM Arau da masuk minggu yg ke-3

Okey . Now ,
Post kali ni nak cerita pasal subjek yg Lia belajar kt sini
Jadual dah dapat and
dah start pon kuliah and tutorial .
Isnin ada 2 cls , selasa 3 cls , rabu 3 cls , khamis 4 cls
AND
Jumaat ada 1 cls je . Hehe .

TAPI , wlaupon dlm masa 1 hari tu cls sikit je ,
gap antara class nak ke next class tu mcm 2 jam something
and 2 jam tu la taktau nak buat apa
coz kalau nak balik bilik mmg agak jauh la
melainkan utk org yg rajin bjalan so no problem lah kan
mcm lia yg pemalas ni haihh , better dok dkt Pusat Islam(PI a.k.a masjid)
Dok kat PI hati rasa tenang je , nak belajar kt PI pon rasa seronok (yelah tu!)
OR tak pon , selalunya lia mhabiskan masa dgn g beli makanan
such as roti , kuih and coki-coki . Nyummiessss =D

Alright , for part1 , subjek yg Lia belajar ada 5 je , plus 1 lg koko , so total 6 la .
5 subjek tuu...
FAR100
MAT112
CTU101
BEL120
AIS130

Koko Lia dpt KESATRIA KEMBARA(KK)
Superb best ! WHY ?
coz...
kesatria ni lebih kpd aktiviti outdoors
but ktrg kawad tak brapa aktif sgt
(elok sgt la tu kawad da bosan da)
Aktiviti ktrg lbh kpd bkayak , kempen , climbing , flying fox , mrentas hutan(tipu semata2) ,
lg apa ek ? haha . Tp pape pon mmg best la kan aktiviti KK .
Baru 2 kali aktiviti KK ni djalankan ,
1st pjumpaan tu takde apa sgt wlaupon ktrg kena stay smpai 4 jam .
Pelatih ktrg ni nama dia En. Syed .
Tp ktrg ta rasa yg dia ni pelatih , coz..er..
dia lebih byk bcakap or bcerita dpd mengajar ktrg . Mwahaha
So ktrg dgn bingungnya dgr je la cerita dia kan . 'LAYAN'
Pjumpaan kali ke 2 plak ada kawad sikit , sikit je , takde jalan pon .
Ktrg bdiri je . HAHA . (sapa yg tau tu msti fahamkann)

Dah la tu , cter pasal subjek AKAUN plak ahh
1st of all mcm tak caya lia blajar akaun
coz dlu masa sek men amek science stream
tapi start diploma ni smuanya baru , fresh .
So akaun pon blaja drpd awal lagi
Meaning of akaun , introduction , concept , akaun cycle
Perkara2 yg simple la . and so far so good
takde yg pening2 lagi . Bab2 kira pon dah masuk sikit
baru basic equation je la . Huhu .
Pape pon Lia nk kata belajar akaun ni mmg best !
Seriuz . And tak pening . Byk calculation la .
And main nombor je . huhu .

so 1st impression lia tgk je buku akaun...
wow! speechless . and harga buku pon boleh tahan gak .
(buku plg mahal AIS130 iaitu rm60)
suggestion : beli/amek buku drpd seniors ,
nti leh dpt price murah or silap2 free je .
next , Lia da tgk baju korporat akaun
kena pakai setiap hari rabu .
mmg cantek lah !
tak sabar nak dpt ! tak sabar nak pakai !
heee . x)

Nampaknya jam menunjukkan pukul 2 pagi
so better lia tdo skrg . Esok cls 8am . Huhu
SEMANGAT2 >.<

ok then , c ya next time . XOXO =]

4 comments:

  1. oit makcik..! kembara la..! bkn negara..! hahahah

    ReplyDelete
  2. Owh kembara ek ? tak tau la plak . HAHA . lia silap group kot selama nie . err... :-/

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah elly OK kat sana^^

    ReplyDelete