27 November 2013

Perjalanan hidup bermula

Setelah sekian lama aku menyendiri , akhirnya aku bangkit kembali , dengan penuh kekuatan dan semangat hidup baru , untuk aku teruskan hidup aku , hingga tiba masanya untuk aku kembali kepadaNya . Ya Allah , betapa besarnya Ujian yang engkau berikan kepadaku , aku percaya , setiap ujian ada hikmah di sebalik apa yang berlaku , memang , aku rancang , Allah juga merancang , tetapi ingatlah , Allah sebaik-baik perancang . Dulu , aku plan itu dan ini bersama si dia , tetapi kini hanyalah tinggal angan-angan sahaja , dulu aku berjanji sana dan sini ingin bersamanya , tetapi itu semua hanya dalam mimpi aku sahaja , kerana , dia telah pun pergi dari hidup aku. Setiap manusia yang aku jumpa , setiap manusia yang aku rapat , setiap manusia yang aku pernah lalui suka duka bersama , semua itu Allah hanya pinjamkan kepadaku sekejap saja , dan aku harus lalui peritnya dan sakitnya keseorangan apabila ditinggalkan oleh orang yang aku betul-betul sayang , betul-betul percaya , betul-betul ikhlas , betul-betul sudah berikan sepenuh hatiku pada dia . Aku rasa. Seolah-oleh , aku dah buat jahat sangat pada dia , seolah-oleh aku seorang yang terlalu kejam , seolah-olah aku ini adalah orang yang paling teruk . Apalah salahku ? Apalah yang dia mahukan ? Ya Allah , aku hanya mampu bersabar dan terus kuat bersabar , aku percaya , Allah sentiasa bersamaku , ketika aku senang dan susah , Dialah yang Maha Penyayang , Allah sayangkan aku , sebab itu Dia berikan banyak ujian padaku . Teruskan berfikiran positif , positif dan positif , InsyaAllah hidup aku akan kembali seperti sediakala . Aku akan terus berdoa , untuk kebahagiaan diriku , keluargaku , sahabat-sahabatku serta si dia juga . Akhir kataku , jika ada jodoh , pasti kita akan jumpa kembali. Terima kasih atas segala-galanya , tunjuk ajar , makan minum dan kasih sayang yang tidak ternilai itu :) Semoga Allah merahmati kamu . Amin .


-LiaOmey-

26 October 2013

Trend Micro Titanium Maximum Security 2014 Launch

Alhamdulillah , I had a great event on 23rd October 2013 which is I need to attend Agenda Trend Micro Titanium Maximum Security 2014 Launch at Galactic Laser , Mid valley Megamall.

Official Launch Trend Micro Titanium

Thank you to Blooggers Dot Com that invited me to this event , this is the 2nd time event that I joined with them, and this is really great experienced that I have learnt alot about Trend Micro and the first time I played Laser Tag challenge. For those who get the highest point in Laser Tag will get the great prize Samsung Galaxy Tab3 if im not mistaken , and the lucky draw also got Samsung Galaxy Tab, I didnt remembered the real prize but whatever it is really worth and awesome ! Awwwww xD

Talk about Trend Micro

About Trend Micro , Trend Micro Incorporated a global leader in security software, strives to make the world safe for exchanging digital information. The Consumer Business Vision by Terrence Tang , The Senior Director of Consumer Business and Product Presentation  by Andrew Tan , Product Marketing Manager( Consumer ) officially launch Micro Trend , fyi readers , Micro Trend Titanium offers the broadest combination of privacy and Web Threat protections , such as Facebook , Google+ and Twitter across PCs and Macs among 31 security products reviewed . Thus , this will ensure that consumers share their information only among those they know. Because right now we can see that through Technology there always that have online financial frauds, identity thefts and loss of data , where cyber criminals leverage readily available personal information for their own gain, so that's why they launch Micro Trend to solve the riddle of social network privacy settings such as I said it just now. Wow ! It's great right? :)

This is the Trend Micro Titanium features :
  • Social networking security , newly extended to Google+ , Twitter and Facebook
  • Trend Micro DirectPass password management system that help you maintain passwords and securely log on to websites
  • Trend Micro Online Guardian and parental controls to monitor kids on social networks and online activities
  • Set-and-forget security
  • Extended protection for up to multiple devices , its available to laptops , smartphones and tablets , running on Android , Mac or Windows  
That's all about Trend Micro , for more information kindly visit " Trend Micro " or follow Facebook " Trend Micro " .

Thanks Syukur Alhamdulillah :) 
Laser Tag ! Piungg piunggg xD
Anyway , I want to thank to all my friends especially Blooggers Dot Com for this special event !! Thanks invite , you guys are sporting , talkative , supportive, yeah very awesome !! :) Hope that we can gather again like this and have fun !! Alot :D THANKS !!

Team Blooggers Dot Com !! Yeahhh roxx :D

21 October 2013

Jom install CELLADS !!!

Mungkin masih ramai lagi yang tak tahu mengenai application CELLADS untuk pengguna smartphone . Dan sudah pasti ramai yang tertanya-tanya apa itu CELLADS

CELLADS adalah aplikasi mudah alih dan penyelesaian pengiklanan kandungan mudah alih, yang boleh digunakan pada peranti mudah alih pintar.  CELLADS adalah penyelesaian yang unik , maksudnya ia menawarkan sesuatu jenama baru iklan yang direka kreativiti iklan pada gambar visual digital atau bentuk grafik dan dihantar terus kepada pelanggan telefon bimbit, apabila terdapat panggilan masuk atau mesej yang masuk.
 
Dengan app CELLADS , korang hanya perlu kumpul " POINT BONUS ( ADS.POINT )" apabila menerima panggilan atau SMS / MMS. Dengan setiap panggilan atau SMS / MMS, sebuah laman pengiklanan akan muncul di skrin telefon pintar korang, then korang akan terima ADS.POINT untuk setiap iklan yang muncul di skrin telefon pintar & menikmati iklan yang menarik dan kreatif.


Then , bila points korang dah banyak , keistimewaan CELLADS ni ialah korang akan dpt tebus voucher percuma. Percaya tak?
Ada voucher KFC, McD, Pizza Hut, Top Up, GSC voucher dan juga AEON voucher. Memang free and best !! Belum lagi korang invite kawan Install CELLADS . If korang invite kawan , (sebab dalam tu nanti memang boleh invite kawan/ saudaramara/ sesiapa saja yang ada smartphone) , korang akan dapat 200 points ! Memang banyak lah kan. Cuba buat sikit calculation dalam family korang, let say family korang 7 orang , semua pengguna smartphone , korang invite dorang , serta merta korang dapat 1400 points . Pergh senang je kan?



Bila points dah banyak, korang redeem je lah. Nak topup atau nak voucher. Kalau topup akan masuk dalam 24 jam dan voucher dalam 3-5 hari bekerja.


Cara nak redeem, senang je. Pergi ke :


Redeem Ads points — pilih jenis redemption — pilih jenis baucer — masukkan code (code ada di sebelah jenis redemption) — Then , SUBMIT!

Di bawah ni ada sedikit review korang boleh tengok . Kalau tak faham boleh tanya , komen je kat kotak bawah tu ek :)




 




 Okay selamat mencuba ! Jom sama2 kita kumpul point banyak2 then redeem GSC Voucher !!! Hehe :)


                                                            CELLADS  TERBAIK !!!



20 October 2013

Jamah Raya Era Kfc

Psst~ Post entry ni dah lama , tapi baru sekarang dapat publish. Hehe.

Hye everyone !!

See my name !! Nur Aliah Binti Mohd Nor :')

Alhamdulillah , sekarang ni dah masuk 30 Ogos 2013 , esok dah MERDEKA !! Hehe . Cepatkan masa berlaluuuu ? Btw , dah lama Lia tak update blog , because busy with project  , tests , quizzes . Fuhhhh . Boleh tahan juga kan .

Anyway , for this post , actually , nak story about raya minggu ke 2 hari tu , hehe . Tau tak tau tak . Lia menang pertandingan untuk jamah raya era kfc !!! Korang pernah dengar tak ? Lolx . Huhu . Alhamdulillah , tak sangka sangat boleh terpilih dari beratus-ratus orang yang join kan , hanya 10 pemenang saja yang dorang selected . Hehe .

So .. masa hari kejadian , seriously , macam tak percaya je jumpa penyampai radio Era and skuad Era . Konvoi datang ramai-ramai pula tuu . :D Then Lia pula ditemani oleh kawan2 Lia , ofcourse Ida wajib ada, then Wawa and Nassif(boss) hehe . Masa time tu , rasa diri Lia ni dah macam permaisuri kott . *Woot wooot* , memang tak percaya la semua tu berlakukan . Dapat cipta kenangan yang saaaangat sweet with them untuk tahun 2013 !!

At the same time, I've got  many present from Era, nanti korang tengok je la gambar2 ..hehe .. Yang penting duit raya tuh !! Hehe~ Anyway, I wanna say thanks alot to my friends especially , sebab sanggup korbankan masa , duit , tenaga diorang just wanna follow me to KL~ THANKS !!

My bestie forever~

Ida Lia Wawa

With jejaka tampan dan segak gituh !






Alhamdulillah , rezeki :)




M2 Cafe and Catering

Details of the event:-
Date: Saturday,October 19, 2013
Time: 8.00-10.00pm
Venue: M2 Cafe and Catering (opposite Festival City)
A-01-06/07 Pusat Komersial Setapak,Jalan Taman Ibu Kota,Setapak,53300 Kuala Lumpur.

Alhamdulillah , I'm one of the bloggers yang terpilih untuk join this event , even though Lia ni bukannya blogger yang hebat nak dibandingkan dengan blogger yang lain. Tapi rezeki dariNya , syukur Alhamdulillah. Event ni baru je habis tadi , malam terus nak update ! Punya semangat tu, nampak tak? Hehe..

Firstly , restaurant ni baru je buka dekat Setapak, betul-betul depan KL Festival City. Jadi, tempat dah strategik, sebab dekat situ sangat crowded. Macam mana pula rasanya? Ahah , jadi bloggers yang hadir akan buat review tentang makanan di situ. 

Masuk je restaurant M2Cafe ni , memang awesome ! Cantik, bersih, kemas, ala-ala hotel gituh. Puas hati dengan kebersihan restaurant ni. Then, layanan pekerja mereka pon bagus, semua sporting je, hehe. Bila tiba masa makan, kami makan sampai lebam !! Perut semua habis buncit then pergi bergambar ramai2 lepas makan. Nanti perhatikan perut kitorang semua ! Ahaks. Just kidding . 

Untuk makanan pula , Alhamdulillah semuanya best ! sedap ! puas hati ! Paling best kambing golek memang terbaik ! Kawan Lia nonstop makan , hehe . Then dengan dessert yang pelbagai rasa , plus icecream vanilla ! Pergh nikmatnya .. Korang wajib pergi m2cafe untuk rasa makanan dekat situ ! InsyaAllah puas hati , yang penting sebelum makan baca Bismillah dulu . Niat kerana Allah , itu penting. Hehe . Okay , jom tengok gambar pula ! :)

Promosi hebat bulan Oktober. Steamboat buffet + kambing golek + sup kambing cuma RM20 untuk dewasa dan RM10 untuk kanak-kanak. Tempah sekarang di 014-7571297 (Faiz).

 


Lia bersama dengan blogger yang top !! :) 
LIKE FACEBOOK M2CAFE

Thanks for the gift (Abaikan ticket AF tu)



JOM AJAK FAMILY , KAWAN2 , SAUDARAMARA MERIAHKAN M2CAFE !!! :)

01 June 2013

Budak2 yg lahir pada tahun 80an n awal 90an baca ni~

Budak2 yg lahir pada tahun 80an n awal 90an mesti ingat masa sekolah rendah dulu :

- Dekat sekolah ada salesman jual buku cerita. Hari ni bg list, esok minta duit
beli walaupun cerita buku tu dah tau. Salesman susu pon macam tu juga.

- Dekat library, budak2 memang baca buku tapi just tengok gambar je. Bila ada program Nilam, sibuk semua nak pinjam buku.

- RMT kat sekolah makan tak best, tapi yang berduit pon join RMT, tak faham.

- Pakai pensel box yg boleh buka depan belakang, lepas tu ada sharpener kat tengah2 dia.

- Main lawan pemadam, sayang nak guna untuk padam. Padahal itu fungsi sebenar, untuk padam!

- Pakai pembaris yg bergerigi, dekat dalam ada air lepas tu ada benda berkilat dalam air tu.

- Bulu ayam jadi ramping kerana sering dijadikan rotan.

- Time pendidikan seni, lukis semua boleh tapi bila time colour semua hampeh. Ada juga buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la...

- Main game 2D. super contra, super mario, street fighter, semua pakai tape.

- Jam tangan Boy London jadi idaman, sebab boleh tukar2 colour ikut suhu n cuaca.

- Takut BCG tapi lepas inject poyo la pulak...

- Balik sekolah beli JoJo tak pon Dendang. Tora pon best juga. Beli semata2 nak mainan, coklat dia tak makan pon.

- Kasut berlampu kat tapak, yang iklan dia kat TV boleh tembak alien tu...

- Siri kartun; power rangers, ultraman, dragon ball, ninja turtles, Thundercats, maskman, Gaban dan mcm2 lg.

Jangan lupa semua ni sebab zaman skrg budak2 tak sempat layan and rasa semua ni. Zaman semakin maju dan berubah kearah inovasi. Cuma asal-usul kita yang masih sama. Ni la baru zaman kita kawan2...

Sekadar perkongsian. :) #copypaste
 Boleh juga tengok video ni sebagai kenangan masa kita kecil2 dulu :')

video
 
 

30 May 2013

Im happy with you

This post.. Lia tujukan kat orang yang Lia paling sayang, siapa lagi budak busuk tu.. Ida :)




Post ni Lia nak cerita about 8 days perjalanan kisah tentang kami jumpa baru2 ni, so bila kitorang besar nanti, boleh la baca sama-sama menggamit memori lamakan :) Hehe. So maybe panjang post yang Lia nak tulis ni, so up to you guys nak baca ke takkan. Lia tak kisah. Cuma kalau story kali ni mereng sikit tu sorry la. Haha.

Alright, cukup intro yang pendek kat atas ni, so lets start our story hereee ! :D

Perjalanan kisah 8 hari yang bermula dengan...jeng jeng jeng... *suspen la konon*
Ida make a surprised for me!! Really. But actually not a surprise though, because rasa pelik je. Habis kerja. suddenly my friend ajak pergi lepak at Wendy's. So I just followed him. Then kitorang story mory. Andddd after that, ada orang close my eyes kuat2, pelik but tahu dah siapa, Ida -_- hahaha. So I was like happy to see her, I thought I need to pick up her at Bus Station. Rupanya dia dah pandai jalan selok belok in KL :D Hehe..

So at night, kitorang just tengok movie and borak2 kat bilik Lia. Esok harinya kitorang akan gerak ke Perlis !! Jalan-jalan cari angin xD Ahaks. Tiba esok harinya, malam tu kitorang pergi sana naik KTMB ambil yang bilik punya. Seriously bilik punya mahal gila wooo. Tapi disebabkan pergi dengan yang tersayang, mahal pon boleh jadi murah. Haha. But, actually really worth it, iye la, rasa la privacy sikit selama 10 hours dalam ktmb tu kan, tidur pon dengan keadaan yang selamat. Best weh tak tipu punya! Haha. 

Beg yang di isi dgn barang Lia and Ida. Lolx




Sampai je Perlis, kitorang check in hotel for one night, and then ambil kereta sewa, jalan2 je la kat Perlis tu. Taktahu mana nak pergi sangat dekat Perlis. Haha. Tapi yang pasti malam tu kitorang pergi makan kat Kuala Perlis, tempat makan kat situ memang terbaik lah!! Especially sotong goreng tepung !! Setiap kali makan situ perut ni rasa nak terburai je. Haha. K dah over pula -_-

Muka gediks kitorang...

Nasi dah digaul dengan sambal belacan. Ni pon ada lagi lauk yang tak sampai. Hahah

The next day, kitorang pergi Penang !! Ida yang drive !! Terbaik lah, so Lia just relax goyang kaki main hp tangkap gambar senang lenang dalam kereta. Sampai tertidur la kan. Bila terjaga, taktahu dekat mana tapi yang pasti Ida stop kat Petronas(hampir nak ter type Petrosains :P) and the first thing Lia cari is TOILET. Haha. Then dah sampai Penang, kitorang naik ferry. Heeeee. Time tu seriously kenangan yang paling terindah Lia dengan Ida. And Ida expert sangat jalan dekat Penang dengan bantuan google maps! Woops! Plus dengan khidmat bantuan yang ikhlas by LiaOmey. Hakhak! But really respect her. Tau juga la selok belok kat Penang belah Pulau kann. Dekat Penang, kitorang pergi Bukit Bendera and Taman Botani. Seriously both places terbaik lah bagi sesiapa yang nak rasa relax, tenang, tak rushing, nak spend time together, memang sesuai. Kitorang dua je yang pergi ni pon tak rasa boooooosan. Sepanjang perjalanan gelak2, kenakan each other, and snap pictures. Hehe :) 





See keberanian kami untuk pegang ular !!
:)
Bukit Bendera, Ida in this pic.


Habis dari Penang, malam tu baru gerak balik KL naik bus Etika. Ida follow Lia balik KL !! Hehe. Tapi yang geramnya malam tu bus supposed arrive at station bus kangar 11.30pm, but bus datang 12.30am. Almost one hour kitorang tunggu. Sampai perangai jahat Lia kenakan Ida pon dah takde. Hilang tenaga dah. Masing2 diam je. Huhu. But Alhamdulillah, selamat tiba di KL jam 7 pagi :)

So the rest 5 days Ida spent time with me dekat KL je, sorry la, Lia tak bawa Ida jalan2 sampai ke Melaka. Because Ida tahu sebab2nya.. Lia ada tugasan dekat rumah , means tanggungjawab kena buat. Amanah from my parents :) Then, kitorang spent area rumah Lia, paling jauh pon rasanya...er Time Squares maybe? Hehe. Seriously, banyak sangat kenangan kitorang cipta bersama... (sweet tak cerita Lia ni? err haha)

Lia sempat juga buat Red Velvet untuk Ida, Muffin Vanilla untuk Ida.. Then tengok cerita2 hantu... And paling tak tahan dgr jeritan Lia je, kesian aih kat Ida. Haha. After that, masa time PRU13, kitorang saja keluar waktu tengah hari tu, nak tengok la kan suasana PRU13 ni kan, almaklum la, umur tak cukup nak pergi mengundi, so menyebuk pon jadi le kot? Tgk penyokong pas semua main hon hon je, so kitorang pon join je hon hon ni. Then dapat la sambutan orang2 pas kan. Yang BN pula, bagi bendera bila kereta lalu, "kitorang pon ambil je sambil kibarkan". (k ni tipu) haha. Lagiiii... selain dr tu, kitorang pergi jalan2 kat Taman Dato' Keramat, pusing2 ambil gambar sambil bersenam la konon kan, lari2 itik, makan icecream... haha. And, aktiviti kitorang paling tak boleh blah la kan, pergi rounder rounder tengok rumah yang gempak2, besar2, rumah milik jutawan, rumah Dato' Yusuf Haslam pon kitorang pergi tengok. Gila ar... speechless tengok rumah2 orang kaya ni. Tengok kereta je dah boleh jadi gila. (Masih boleh kawal lagi...hehe) 

Banyaknya Ida makan KFC :O .



Muffin Vanilla

Alright, baru perasan panjang txt Lia kali ni... cerita dengan penuh feeling tau tak? :) Sikit lagi. Next, pergi TS ajak Ida masuk team park roller coster !! Hehe. And baru Lia tahu, Ida first time naik roller coster !! Kesian gila ar... rasa tak percaya pon ada, and baru tahu dia takut permainan tempat tinggi2 ni, banyak juga la Lia paksa dia naik sana naik sini, sebab Lia ni pula extreme sikit dgn tempat2 macam tu, boleh jadi tak terkawal nampak permainan best macam tu. So Ida memang silap la pergi dengan Lia, habis semua permainan dia kena main. Sampai nangis2 kot? And merajuk pula tuu. Hahah xD Comels je tengok... Aduyaiii...

Ida and Lia





Budak busuk ni dah merajuk.


Rasanya cukup sampai kat sini je Lia cerita, lepas ni kita tunggu cerita Lia datang Sg Petani pula update dari Ida !! Bila ye dia nak update. Lia tunggu je ni... ;) Hehe.. Jgn lupa follow sekali blog dia eh? :) Peace.

Thanks... Salam and selamat bercutiii !! :D