15 April 2013

Demam + Sakit Perut

I think it has been a while I am not posting anything here since last 2nd April..

Last friday , Lia rasa badan Lia dah lain macam sangat . At the same time , Kuala Lumpur tak ada air because of tangki bocor whatsoever la I pon not sure about that . Then , friday night , my family decided to move for one night to my sister's house at Putrajaya . I just thinking about how I will going to work for tomorrow(saturday) . On the way to Putrajaya , kitorang cerita about gambar Adam yang baru di tangkap oleh my sister number two, dia cerita, dia tengok Adam ceria and seronok so she took one picture of Adam, masa tu dekat surau office my mom since air tak ada dekat rumahkan. So, bila dalam kereta, she realised something yang pelik dekat gambar tu. Maka, cehhh maka pula -_- So , kitorang buat siasatan and disahkan itu memang hantu . LOL . HANTU? Like seriouslyyyyy? (Aku rasa ini semua poyo!) But it looks so real . I will show that picture . No worry .

Actually , bukan nak cerita about hantu pon , so the next day, saturday , in the morning , my dad sent me to KLIA Transit, Putrajaya. Cost about RM9 . Then naik je train tu rasa happy tak terkata eventhough sorang-sorangkan . Sebab excited naik train yang jarang naik ni . Then berhenti dekat KL Sentral baru naik  LRT turun dekat KLCC . So , masa dah sampai KLCC , badan rasa lain macam dah  . Sejuk2 , bulu roma naik , dah la nak kena layan visitors dengan penuh senyuman yang manis , tapi tu semua fake je , I cant actually , because dah memang rasa tak sihat . So what can I do? Bila time break , pergi lunch dulu with my friend , then Lia duduk surau sebab nak tidur sekejap , but BUKAN sekejap , memang lama juga tertidurkan . Bila tersedar , terus cuci muka and lari2 pergi station Lia kena jaga balik , masa tu keadaan memang sangat menyeksakan . Hanya Allah swt saja yang tahu . T_T

After that , paksa dan paksa untuk terus buat kerja , lepas tu habis je end roll call , my parents call me kata nak pick up me at KLCC , masa tu happy sangat tak payah susah-susah nak naik lrt turun Sri Rampai . So bila dah masuk dalam kereta , I dont know what happened to me terus baring macam orang baru lepas lari 800m . Then terus tak sedarkan diri . Bangun-bangun je dah sampai rumah . Bila sampai rumah tu , terus pergi bilik and tidur je. And my parents kata Lia demam panas . And start from that , asyik sakit perut je. And berterusan sampai sekarang . I dont know , maybe kena poisonous? Kawan-kawan , doakan Lia cepat sembuh eh . Hmmm . 

Thats all from me . Thank you :)

Korang tengok sendiri and comment la eh :)

1 comment:

  1. Tumpang lalu ye tuan tanah..
    Saya ada menjual set kecantikan, set menyusu, bersalin & hamil :)
    http://thevitamomshop.blogspot.com
    http://facebook.com/vitamom

    ReplyDelete